Betegít a mosógép? Megdöbbentő tényekHitted volna, hogy a mosógéped is megbetegíthet? Megmutatjuk, hol bújhatnak meg benne a kórokozók!

Ürítsd ki a mosógépet!A baktériumok imádják a nedves terepet, vagyis a legjobb, ha a program lejárta után 30 percen belül kiüríted a mosógépet. Ha egy órán át állt benne a frissen mosott ruha, inkább mosd át újra.

Mosd külön a fehérneműt!A baktériumok elsődleges forrása nem meglepő módon a fehérnemű. A legjobb, ha a fehérneműidet külön mosod, olyan magas hőmérsékleten, amilyet csak elbírnak. Havonta egyszer a mosógépet is mosd át: futtass le egy főzőprogramot ruhák nélkül, mosószerrel vagy ecettel - így a dobban sem ülnek majd meg a baktériumok, sőt, az ecet a vízkövet is eltávolítja.Mosd az ágyneműt magas hőmérsékletenA lepedők, paplan- és párnahuzatok sajnos a poratkák valóságos tárházai, ezek az apró élőlények pedig könnyen allergiát okozhatnak. Cseréld le hetente az ágyneműdet, és mosd 60 Celsius-fok feletti hőmérsékleten. Az ez alatti hőmérséklet ugyanis nem pusztítja el őket.

Szellőztesd ki a mosógépet!Az allergiát okozó, asztmás rohamok kiváltására is képes penész szintén a nedves helyeket szereti. Ha végeztél a mosással, hagyd nyitva a mosógép ajtaját, hadd szellőzzön ki. Különösen ügyelj arra, hogy az elöltöltős mosógépek gumitömítése is kiszáradjon.