5 tipp farmernadrág mosásáhozA farmerdivat, a hatvanas évek hippimozgalmával tört be Európába és azóta töretlen sikernek örvend mindkét nem képviselői között. Íme néhány ötlet farmermosáshoz, hogy kedvenc farmerünket ne csak most, de évek múlva is hordhassuk.
1. Farmer mosása előtt ürítsük ki a zsebeit és fordítsuk ki a nadrágot.
2. Állítsuk a mosógépet hideg hőmérsékletű programra vagy mossuk kézzel a farmerünket. Ne használjunk öblítést!
3. A legtöbb népszerű farmermárkákat gyártó cég már úgynevezett ’avatott technológiát’ használ; ez azt jelenti, hogy a farmer 40 fokon is mosható, anélkül, hogy összemenne. A hordással pedig inkább enged a farmer a tartásából, tehát valamennyivel kényelmesebb lesz a viselése.
4. Mosás után azonnal vegyük ki a vízből a farmert, fordítsuk vissza, és a derekánál fel csipeszelve lógassuk szárítókötélen.
5. Új farmer vásárlásakor előfordulhat, hogy a farmer az első mosás után összemegy (dacára, hogy avatással készült). A pamutanyagok során a szálak átmérője és hossza is módosul a környezet hőmérsékletének és nedvességtartalmának változása miatt. Ha az anyag vizes lesz, a pamutszálak megduzzadnak. Ha az anyag megszárad, a szál “lelohad”, és az anyag csaknem eredeti méretére nyúlik ki. A víz, a hő, a keverés és a szappan (amely a szálak között kenőanyagként hat) megnöveli a zsugorodás sebességét és mértékét. Többszöri mosás-szárítás után az anyag eléri végső méretét, és nem fenyeget bennünket további zsugorodás.